GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stor utflyktsguide om länet är äntligen klar: ”Ganska omfattande skrift”

Den som gillar att spendera sin semester genom att upptäcka nya platser har något att se fram emot. Hela 70 natur- och kulturområden i länet presenteras i en ny utflyktsguide av länsstyrelsen.
Publicerad 9 juli 2021

– Vi har valt att göra en ganska omfattande skrift där både natur och kultur får plats på både fastland och Öland, säger Anna Lindberg, naturkommunikatör och projektledare för arbetet med den nya guiden, i ett pressutskick.

Det har länge funnits en plan på att ge ut en ny version av de nuvarande utflyktsguiderna. I år är det Friluftslivets år ”Luften är fri” och då valde man att slå på stort med en ny och modern utflyktsguide.

– Detta blir vårt bidrag till friluftssatsningen Luften är fri. Vi hoppas att den ska inspirera till fler besök i vårt vackra län för turister, men också att länsinvånarna tar chansen att besöka nya pärlor, fortsätter Anna Lindberg.

Guiden är på hela 268 sidor med text och bilder som beskriver 70 områden i länet. Nytt för utgåvan är att den även omfattar både skyddade naturområden och kulturområden som är värda ett besök.

– Den känns mer komplett denna gång. Vårt län har bland de högsta natur- och kulturvärdena i landet och det blir fel att utesluta det ena eller det andra. Vi har försökt att ha besökarperspektivet för ögonen denna gång och inte låsa oss vid olika skyddsformer, som annars lätt blir fallet när man jobbar med olika politikområden som vi gör på länsstyrelsen, berättar Anna Lindberg.

Guiden finns digitalt på länsstyrelsens hemsida och i tryckt format som går att hämta ut på länsstyrelsen, naturum Trollskogen, Ottenby och Västervik samt på fler turistbyråer.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.