Annons

Stora mängder narkotika hittades i bostad – man döms till fängelse

Stora mängder narkotika hittades hos en man i 30-årsåldern från Kalmar. Han döms nu till ett sju månaders långt fängelsestraff.
Publicerad 25 februari 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Agnes Aronsson

Det var den 18 december 2021 som polisen knackade på hemma hos mannen. Han var narkotikapåverkad och i bostaden påträffades stora mängder narkotika. I polisförhör som hölls i nära anslutning till händelsen erkände mannen innehav av samtlig narkotika och han berättade även detaljerat om narkotikan i lägenheten.

Han ändrade dock historien vid ett senare tillfällen. Han erkände att en mindre mängd av narkotikan var hans. Men de stora mängderna som låg runt om i lägenheten var inte hans. Han berättar att han bor ensam i lägenheten men att det har bott andra där när han rest i arbetet och saknar dessutom två nycklar. Han erkände bara för att hans försvarare rådde honom till det.

Annons

Tingsrätten anser att mannens nya uppgifter om att han inte visste om merparten av narkotikan är en efterhandskonstruktion. Mannen döms därför för narkotikabrott.

Han förekommer under fyra avsnitt i belastningsregistret, det mesta är narkotikarelaterat. Påföljden blir sju månaders fängelse.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons