GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Storsatsning på innebandy – flera evenemang och internationella lag

Den 15 oktober meddelar Destination Kalmar att man har tecknat ett avtal med FBC Kalmarsund om tre helt nya innebandyevenemang som ska gå av stapeln nästa år.
Publicerad 15 oktober 2021 • Uppdaterad 15 oktober 2021
Foto: Agnes Aronsson

Det första evenemanget kommer att äga rum 26-29 maj 2022. Det är en stor internationell ungdomsturnering där man uppskattar att 100-150 lag med ungdomar i åldern 8-15 år kommer att delta. Planen är att matcher kommer att spelas runt om i Kalmar och även på Öland. Redan första året tror man att lag från ett antal länder kommer att delta – och att antalet kommer att öka år efter år.

– Vi har redan kontakt med lag från bland annat Schweiz och Tjeckien som är intresserade av att komma hit, vilket känns jättekul, säger Patrik Klockare Bäck, som är ansvarig för evenemanget på FBC Kalmarsund, i ett pressutskick.

Patrik Klockare Bäck, FBC Kalmarsund och Pär Israelsson, Destination Kalmar.
Patrik Klockare Bäck, FBC Kalmarsund och Pär Israelsson, Destination Kalmar.

Det andra evenemanget kan komma att bli en riktig publikfest. Det är nämligen en utomhusturnering som kommer att spelas mitt i Kalmar i augusti månad. Slutligen planeras en turnering för elitspelare i september, som riktar sig både till dam- och herrlag.

– Det här är en väldigt spännande satsning som kommer att lyfta fram innebandyn samtidigt som den betyder mycket för Kalmars besöksnäring. Inte minst ungdomsturneringen kommer att innebära många gästnätter. Vi vet att det är många familjer som följer med sina ungdomar och en stor andel av dem bor på hotell. Idrottsevenemangen är ett väldigt bra sätt att förlänga säsongen. Vi strävar hela tiden efter att attrahera evenemang som äger rum utanför högsäsong, säger Pär Israelsson, som är chef för enheten Möten och evenemang på Destination Kalmar.

FBC Kalmarsund står som huvudarrangör och ambitionen är att evenemangen ska bli årligt återkommande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.