Stort gensvar inför Kalmar slotts stora bröllopsdag: ”Gick ganska snabbt”

Ett sagolikt bröllop på Kalmar slott där allt är planerat. Det är en dröm för många – och på alla hjärtans dag blir det verklighet för 13 lyckliga par.
Publicerad 26 januari 2023
Bröllop Kalmar slott
Bröllop Kalmar slottFoto: Angeliqa Daldorph

Kalmar slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och för första gången någonsin arrangerar slottet drop in-bröllop. En möjlighet till ett oförglömligt bröllop i Sven Månsson-salen där allt kommer finnas på plats – allt från vigselförrättare, fotograf, hårstylist till brudbukett.

Inför den stora bröllopsdagen på Kalmar slott fanns även en chans att boka in sig till de 13 tider som fanns tillgängliga. Det visade sig vara ett eftertraktat koncept slottet bjöd in till.

– Alla tiderna är i stort sett uppbokade, det finns bara en tid kvar. Det har rullat på mycket av sig själv och det gick ganska snabbt. Sedan är det inte så att vi blir nedringda och måste säga nej och sätta upp på väntelista, säger Caroline Sjöberg på Kalmar slott som projektleder dagen.

Varför tror du att ert koncept har tagits emot så väl?

– Dels kan det säkert ha att göra med att det är på slottet och att det är ett förmånligt paket. Man betalar cirka 6 500 kronor för det, men det är mycket som ingår. Sedan slipper man ordna med allt själv och allt är redan förberett.

– Det är roligt och det kan mycket väl bli så att vi gör om det här eftersom det ändå har varit så efterfrågat och att vi har kunnat fylla tiderna. Nu ska allting sättas på plats så att det flyter smidigt. Vi förbereder dekorationer, tider och personal så att det blir en bra och minnesvärt dag. Det kan ju inte bli några förseningar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.