Annons

Stort polispådrag efter larm om höga smällar: ”En väldig reaktion från vår sida”

På söndagskvällen fick polisen många samtal om höga smällar runt Norra vägen i Kalmar. Då det skett fyra skottlossningar i Kalmar på bara drygt en vecka, varav ett mord, tar polisen larmen på största allvar och flera patruller ryckte ut till platsen.
Publicerad 21 februari 2022
Montage.Foto: Agnes Aronsson, Polisen

– Det blir en väldig reaktion från vår sida. Vittnen berättar att man sett ungdomar fyra av fyrverkerier. Alla är så väldigt observanta nu och det utnyttjar några som vill att det ska bli ett jäkla pådrag. Jag hoppas att det är ungdomar som inte tänker på vad de sysslar med. Det är en väldigt stor oreda i samhället som situationen är, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Personerna som smällt av fyrverkerierna var försvunna när polis anlände.

Annons

Det är fortsatt en massiv polisinsats gällande mordet på Kattrumpan den 11 februari samt de tre senaste skjutningarna. Än så länge är ingen frihetsberövad i något av ärendena.

– Jag vill skicka med beskedet om att vi har stora resurser, på diverse enheter i Kalmar, som jobbar med det här. Vi sparar inte på någonting för att kunna reda ut det, om det nu skulle finnas minsta tvivel från folk kring det. Det är vår absolut högsta prioritering, både utredningsmässigt och i yttre tjänst. Vi ska göra vad vi kan för att lösa detta.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons