Stort tryck på fordon efter flygplatsens annons: ”Många samtal”

Har du någon gång tänkt att det vore kul att äga en flygtrappsbil? Just det, en bil som används som trappbil mot flygplan.
Publicerad 20 november 2020
Flygtrappsbil
FlygtrappsbilFoto: Kalmar Öland Airport

Nu har du nämligen möjligheten då Kalmar Öland Airport har lagt ut en flygtrappsbil på blocket.se. Det är en Ford Transit 160, årsmodell 1989.

Annonsen kom ut under onsdagen och det har ringt en hel del intressenter, och inte bara från Sverige. Annonsen har redan över 2000 visningar.

Trodde du att det skulle bara ett sådant tryck efter den?

– Haha, vad ska man med en sådan här bil till egentligen? Det kanske hade varit mer om man slängt ut en gammal Volvo V70. Men vi har fått många samtal från utlandet som till exempel Danmark. Sedan är det en del rivningsfirmor som varit intresserade och även de som bara vill ha chassit. Det är en jäkla fin bil, den har inte gått mer en 1700 mil, säger Thomas Wallin, funktionschef för ramp och räddning på Kalmar Öland Airport.

Den har bara rullat på flygplatsen?

– Man kan säga att det är rätt många kallstarter. Den har körts 40 meter och sen stängts av. Milen har blivit när man kört för att tanka den.

Hur kommer det sig att ni säljer den?

– Vi har försökt sälja den inom branschen, men det är inga andra flygplatser som vill ha den, man använder inte så här gamla idag, det är därför vi säljer den. Mitt alternativ var att köra den till skroten men jag tänkte att jag chansar och lägger ut en annons. Det är så enkelt för oss idag att bara skrota och skrota i det här slit-och-slängsamhället. Om någon vill ha den blir kunden glad och vi glada, plus att vi får en liten peng för den. Den är som sagt väldigt fin.

Bilen kommer antagligen att säljas under dagen eller i början på nästa vecka.

– Det är en kille från Helsingborg som håller på att dividera med mig och funderar. Han vill eventuellt hämta den nästa vecka, men det är bara hur man ska få hem den. Den startar inte och man behöver ha lastbilstransport, det är det som ställer till det för långväga intressenter.

Kommer det att komma ut fler flygplatsfordon på annons?

– Vi har en massa konstiga fordon. De står de på hög här och vi har en den gamla grejer vi ska göra oss av med. Först och främst ska vi försöka sälja dem i branschen. Men det kan komma ut något mer specialfordon. Det är fordon som vi har dömt ut och som vi inte kommer att använda, det är ofta något fel på och inte lönt att lägga pengar på att laga.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.