Strejk i Kalmar – utan människor

Nu på lördag, den 30 maj, arrangeras sko-strejker för klimatet på minst 58 platser i Sverige. En av platserna är Kalmar.
Publicerad 27 maj 2020
Skostrejk för klimatet.
Skostrejk för klimatet.Foto: Pressbild av Karin Wrete/Klimataktion

På grund av Covid-19 blir det skor som manifesterar i stället för människor. SaturdaysForFuture, Klimataktion och lokala FridaysForFuture-föreningar över hela landet står för gräsrotsinitiativet.

För att respektera myndigheternas rekommendationer uppmanar initiativtagarna att deltagarna ska genomföra sko-strejken ensamma eller tillsammans med max sex till åtta personer på samma plats. Alla uppmanas att undvika folksamlingar med tanke på coronaviruset.

- Många pratar nu om att gå tillbaka till det normala efter krisen men det normala förde oss mot en global upphettning. Hanteringen av denna kris bör bidra till att skapa ett hållbart, resilient och rättvist samhälle, säger Anna Bokström, klimataktivist på FridaysForFuture Malmö i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.