GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Studenter och forskare prisades vid årets Stipendiehögtid

I slutet av november arrangerade Linnéuniversitetet, tillsammans med Sparbanksstiftelsen Kronan, årets Stipendiehögtid på Universitetskajen i Kalmar. Sammanlagt delades 1 580 000 kronor ut till 55 stipendiater.
Publicerad 29 november 2022
Mottagarna av Sparbanksstiftelsen Kronans stipendier.
Mottagarna av Sparbanksstiftelsen Kronans stipendier.Foto: Joakim Palmqvist

Under ceremonin delade Sparbanksstiftelsen Kronan ut stipendier till 14 examensarbeten, skrivna av studenter på Linnéuniversitetet.

Fyra studenter belönades med 50 000 kronor vardera för sina respektive examensarbeten och ytterligare tio arbeten belönades med 25 000 kronor.

.
.Foto: Joakim Palmqvist

Därefter delade Linnéuniversitetet ut egna stipendier.

– Det här är både en ärofylld och viktig stund för oss alla. Stipendierna är naturligtvis i första hand en hyllning till förtjänta mottagare, men de sprider också glans över givarna som valt att donera medel för att stödja Linnéuniversitetet och nästa generation. Därför bidrar de också till att göra Linnéregionen till en mer attraktiv plats att studera och verka i, säger rektor Peter Aronsson, i ett pressmeddelande.

För första gången delades utmärkelsen Årets Alumn ut och det var Alexandra Petrakou, universitetsstrateg på Kalmar kommun, som erhöll utmärkelsen.

Alexandra Petrakou, universitetsstrateg på Kalmar kommun.
Alexandra Petrakou, universitetsstrateg på Kalmar kommun.Foto: Joakim Palmqvist

Sedan var det ytterligare 18 studenter som prisades. Irene och Bo Adolfssons stiftelse utlyser stipendier till begåvade, lovande och behövande studenter vid Linnéuniversitetet, födda i Kalmar län. Dessa 18 studenter erhöll 50 000 kronor vardera.

Stipendiet från Hans Wieslanders Stipendiefond för innovativ forskning vid Linnéuniversitetet delades ut till Anna Sandgren, docent vid institutionen för hälso- och vårdvetenskap. Hon tilldelas stipendiet på 15 000 kronor för sin forskning inom samskapande palliativ vård och uppbyggandet av palliativt centrum.

Anna Sandgren, docent vid institutionen för hälso- och vårdvetenskap.
Anna Sandgren, docent vid institutionen för hälso- och vårdvetenskap.Foto: Joakim Palmqvist
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.