GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Studentradion nådde målet – samlade in långt över 100 000 kronor till Musikhjälpen

Studentradion i Kalmar, Radio Shore, hade som mål att samla in 100 000 kronor till Musikhjälpens tema ”för en värld utan barnarbete”. Målet nådde de med råge.
Publicerad 20 december 2021
Simon Karlsson, Josefine Högne och Ronan Hagman från Radio Shore vid Musikhjälpen i Norrköping.
Simon Karlsson, Josefine Högne och Ronan Hagman från Radio Shore vid Musikhjälpen i Norrköping.Foto: Privat

Linnéuniversitetets studentradio Radio Shore sände sin egen Musikhjälpen helgen den 10 till 12 december. Sedan dess har de haft en pågående insamling via bössa och auktioner. Syftet var att samla in pengar till den officiella Musikhjälpens tema för i år, ”för en värld utan barnarbete”, med målet att nå upp till 100 000 kronor. I lördags fick styrelsen för Radio Shore besöka officiella Musikhjälpens bur i Norrköping för att i livesändning berätta om sig själva och sin insamling.

– När vi klev in i buren hade vi precis passerat 95 000 kronor och strax efter burenbesöket nådde vi 100 000 kronor i både bössa och auktioner sammanslaget. Det var en överlycklig styrelse som lämnade Norrköping!, meddelar Josefine Högne, Radio Shores Pr-och Marknadsföringsansvarig.

De nådde alltså målet, men det tog inte stopp där. När de sista auktionerna gick ut i kväll (20/12) hade Radio Shore kommit upp i en slutsumma på långt över 120 000 insamlade kronor.

– Den totala summan landade på 121 415 kronor. Nästan dubbelt så mycket som förra årets insamling och vad vi känner till det högsta beloppet någonsin i Radio Shores historia. Helt magiskt, meddelar Josefine Högne.

4 bilder
Josefine Högne i Musikhjälpen 2021. Foto: SVT
Radio Shore i Musikhjälpen 2021. Foto: Privat
Josefine Högne från Radio Shore i Musikhjälpen 2021. Foto: Privat
Simon Karlsson, Josefine Högne och Ronan Hagman vid Musikhjälpen i Norrköping. Foto: Privat
Josefine Högne i Musikhjälpen 2021. Foto: SVT
Radio Shore i Musikhjälpen 2021. Foto: Privat
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.