Annons

Succé för Naturbruksgymnasiet Kalmar – storslam i SM i Skog

I helgen gick SM i skog av stapeln och för Naturbruksgymnasiet Kalmar blev det medaljregn i form av en guldmedalj, två silver och ett brons.
Publicerad 12 september 2023
Fia Eliasson, Allan Lundin och Oskar Nilsson kammade hem guldet i skol-klassen i SM i Skog.
Fia Eliasson, Allan Lundin och Oskar Nilsson kammade hem guldet i skol-klassen i SM i Skog.Foto: Pressbild

Tävlingen går ut på att varje tävlingsklass inleder med ett teoriprov och därefter ingår teoretiska och praktiska moment ute i fält. Årets tävling innehöll moment som virkesklassning, naturkännedom, skydd & säkerhet och maskin & motorsåg. Det är totalt 10 grenar där alla får stryka sitt sämsta resultat innan totalen räknas ihop.

Lagtävlingen för skolklass vanns av Naturbruksgymnasiet Kalmar. I laget ingick eleverna Allan Lundin, Oskar Nilsson och Fia Eliasson. Allan tog dessutom silver och Oskar brons i den individuella Skol-klassen.

Skogslärare John Averhäll.
Skogslärare John Averhäll.Foto: Pressbild
Annons

– Det är första gången i skolans historia som vi vinner lagtävlingen. Till våren får vi skicka ett lag till EM i Skog, säger skogslärare John Averhäll, som själv kom på en andraplats i den individuella SM-klassen, i ett pressmeddelande.

– Det här är en riktigt bra kunskapsmätare av eleverna. Man måste ha breda kunskaper för att nå långt i tävlingen.

Tävlingen arrangeras årligen av Förbundet Skog och Ungdom. I år hölls den vid Stora Segerstad naturbrukscentrum.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons