Succéduon Hooja till slottsruinen

Succéduon från Norrbottens djupa skogar tar sig hela vägen till norra Öland i sommar för konsert på slottsruinen.
Öland • Publicerad 17 februari 2023
Duon har gjort sig kända för att vara anonyma och bär alltid snöskotermasker och skidglasögon när de uppträder och blir intervjuade.
Duon har gjort sig kända för att vara anonyma och bär alltid snöskotermasker och skidglasögon när de uppträder och blir intervjuade.Foto: Johanna Pettersson/Press

Med hits som ”Banan, Melon, Kiwi & Citron” och ”Livet på en pinne” har den elektroniska musikduon Hooja gjort sig kända i landet och slagit igenom stort i Sverige. Med över 60 miljoner streams på Spotify korades de till Sveriges med streamade artist.

Nu gör grabbarna Hooja och Mårdis från Gällviare sig redo att äntra scenen på Borgholms slottsruin. Den 26 juli tar de med sig bandet Kiruna Kickers och gör deras största spelning hittills.

Konsertkonceptet kallas för ”Hoojafest” och beskrivs som ”ett turnérande jippo där besökarna får en helkväll i Hoojas tecken”. Även ytterligare gäster väntas dyka upp på scenen.

– Välj ut dina snabbaste dansskor och ta med nå polers! Det här ett jippo som kommer bli en minnesvärd kväll, hälsar Hooja och Mårdis i ett pressmeddelande från Borgholms slottsruin.

– Att en ung publik lockas till Slottsruinen och får uppleva en spelning med Hooja är extra roligt, säger slottschef Tommy Josefsson i samma pressmeddelande.

Detta är: Hooja och Mårdis

Den elektroniska musikduon Hooja består av Hooja och DJ Mårdis. Duon kommer från Gällivare och är kända för att skriva låtar om den stereotypiska norrlännignen och livet på glesbygden i Norrland.

Duon har gjort sig kända för att vara anonyma och bär alltid snöskotermasker och skidglasögon när de uppträder och blir intervjuade.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.