GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sveriges största socialjourskonferens hålls i Kalmar

Socialjourerna i Sverige träffas för konferens en gång vartannat år och den här gången är det Kalmar som står som värd. Konferensen äger rum i Kalmarsalen den 18-19 maj och temat för 2022 års konferens är ”Våld – i en socialjourskontext”.
Publicerad 16 maj 2022
Foto: Linus Gunnarsson

– Vår ambition är att genom programinnehållet belysa våldsproblematik ur olika perspektiv, exempelvis i nära relation, i hederssituationer eller riktat mot tjänsteutövande myndighetsföreträdare, säger Elisabet Oskarsson, enhetschef för Sydostjouren, i ett pressmeddelande.

Drygt 200 deltagare från hela Sverige har anmält sig till konferensen där Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell kommer att invigningstala via länk. Konferensen kommer att modereras av skådespelaren Samuel Fröler.

– Ett viktigt syfte med en nationell konferens är att medverka till fortbildning och sprida viktig kunskap. Minst lika angeläget är också att kunna erbjuda ett forum för nätverkande mellan professionella, där man kan lyfta de utmaningar och erfarenheter man vill dela med sig av, säger Camilla Freedeke, chef för socialförvaltningen i Kalmar kommun.

Arrangörer för konferensen är Sydostjouren, med säte i Kalmar, som svarar för socialjour åt kommunerna Borgholm, Emmaboda, Högsby, Kalmar, Karlskrona, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn och Torsås.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.