Annons

Ta en promenad i Ola Magnells park

Kommunstyrelsen beslutade på tisdagen om namn på platser i den nya stadsdelen Linnéstaden som växer upp i Oxhagen.
Publicerad 3 mars 2021
Plastband har satts upp för att spärra av delar av parkens attraktioner, men har delvis blåst eller slitits av.
Plastband har satts upp för att spärra av delar av parkens attraktioner, men har delvis blåst eller slitits av.Foto: Simon Karlsson

Redan under hösten anlades parken längs Linnéstadens östra sida, och nu har den ett namn. Parken uppkallas efter en av Kalmars mest kända musiker Ola Magnell, som gick bort i februari 2020.

I Ola Magnells park hittar du gräsytor och träd men även gungor, stationära träleksaker, träningsutrustning och sittbänkar. Den norra delen domineras av ett vattendrag.

Ännu ingen växtlighet och väldigt lite vatten i vattendraget. I bakgrunden syns det nyaste bygget i Linnéstaden i kvarteret som fått namnet Sköldpaddan, vilket även förklarar sköldpaddan på bilden.
Ännu ingen växtlighet och väldigt lite vatten i vattendraget. I bakgrunden syns det nyaste bygget i Linnéstaden i kvarteret som fått namnet Sköldpaddan, vilket även förklarar sköldpaddan på bilden.Foto: Simon Karlsson
Annons

I dagsläget är parken inte riktigt färdigställd. Vattennivån är låg, gräset har inte hunnit växa upp och flera delar är avstängda med plastband.

De övriga platsnamn som kommunstyrelsen beslutade om döps efter tre nu levande lokala profiler: Roger Kaliffs torg kommer löpa från mitten av Ola Magnells park rakt in till centrum av Linnéstaden och övergår sedan i Vicky von der Lanckens gata som leder till stadsdelens västra sida. Robert Gustafssons gata löper rakt igenom Linnéstaden, från Galggatan i söder till Perstorpsvägen i norr.

Robusta träleksaker för barnen i området.
Robusta träleksaker för barnen i området.Foto: Simon Karlsson
Träningsutrustning för den aktive.
Träningsutrustning för den aktive.Foto: Simon Karlsson
Stora delar av Linnéstaden är en byggarbetsplats. På Robert Gustafssons gata, närmast i bild, kör tunga arbetsfordon dagarna i ända och av Roger Kaliffs torg som ska ligga till vänster i bild, syns intet.
Stora delar av Linnéstaden är en byggarbetsplats. På Robert Gustafssons gata, närmast i bild, kör tunga arbetsfordon dagarna i ända och av Roger Kaliffs torg som ska ligga till vänster i bild, syns intet.Foto: Simon Karlsson
Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons