Annons

Tackade målvakt efter match - döms till böter

Böter på en bra bit över 10 000 kronor blir det för en IK Brage-supporter som gav sig ut på planen efter en avgörande match mot Kalmar FF.
Publicerad 10 mars 2021
Som fotbollsspelare får du betalt för att gå ut på plan. För många av oss andra kan vi få betala en hel del för att göra detsamma. (Bilden togs inte vid den aktuella matchen, utan då Kalmar FF mötte Djurgården på Guldfågeln arena den 22 november 2020.)
Som fotbollsspelare får du betalt för att gå ut på plan. För många av oss andra kan vi få betala en hel del för att göra detsamma. (Bilden togs inte vid den aktuella matchen, utan då Kalmar FF mötte Djurgården på Guldfågeln arena den 22 november 2020.)Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

51-åringen var på Guldfågeln arena den 10 november 2019 för att heja fram sitt lag IK Brage då det mötte Kalmar FF. Det var allsvensk kvalmatch och efter slutsignalen stod det klart att Kalmar FF hade vunnit och behöll sin plats. IK Brage missade chansen till uppflyttning.

51-åringen ville visa sitt stöd och tog sig ned från läktaren och ut på planen, där han gav lagets målvakt en kram och tackade för säsongen. Sen gick han tillbaka upp på läktaren.

Annons

Ordningsvakter hade sett vad han gjort, och i och med att det inte är tillåtet att beträda planen efter slutsignal så upprättades en anmälan om brott mot ordningslagen.

Nu har mannen fällts av Kalmar tingsrätt, som menar att han var fullt medveten om att han bröt mot lagen när han gick ut på plan.

Straffet blir 30 dagsböter som vardera, baserat på hans inkomster, bestäms till 440 kronor. Sen tillkommer 800 kronor till brottsofferfonden. Totalt alltså 14 000 kronor. Domen går att överklaga.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons