Tågtrafiken mer punktlig – men fler inställda tåg än normalt

I juli månad har få personer behövt vänta på tåget.
Publicerad 13 augusti 2020
Foto: Linus Gunnarsson

I juli hade tågtrafikens persontrafik 95 procents punktlighet. Det är för första gången man når järnvägsbranschens gemensamma mål sedan man började mäta på detta sätt 2013. Under juli ankom 70 745 persontåg i rätt tid av totalt 71 607 tåg.

– Det är ett glädjande resultat. Men det finns ingen enskild åtgärd som löser punktligheten, inte heller en enskild aktör som sitter på hela lösningen. Punktligheten är resultatet av ett samspel mellan alla i branschen som intensifierades 2013 när branschsamarbetet TTT, Tillsammans för tåg i tid, startades. När hela branschen samlas förbättras genomförandekraften så att punktligheten bättre möter resenärers och godstransportköpares förväntningar, säger Lena Erixon Trafikverkets generaldirektör, i ett pressmeddelande.

En av faktorerna till att punktligheten ökat kan vara att det är betydligt fler avbokade och inställda tåg än normalt med anledning av coronapandemin.

– Det faktum att punktligheten blir bättre med mindre trafik visar att vi även behöver öka kapaciteten på järnvägen. På ett flertal platser i landet har vi redan nått gränsen när det gäller mängden tåg per timme. Men det pågår stora satsningar för att rusta upp, modernisera och bygga ut järnvägen, säger Lena Erixon.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.