Tallhagens nya scoutstuga är invigd: ”Vi har saknat den”

Nu står den äntligen klar och invigd – Tallhagens nya scoutstuga. Den 8 oktober samlades många glada personer för att delta i invigningen på Horsö, norr om Kalmar.
Publicerad 11 oktober 2022 • Uppdaterad 13 oktober 2022
Invigning Tallhagens scoutkårs nya stuga.
Invigning Tallhagens scoutkårs nya stuga.Foto: Magnus Wilhelmsson

Det var i maj 2020 som olyckan var framme och scoutstugan brann ner till grunden. Två år senare står nu en ny stuga på samma plats, redo att husera scouter.

– Det är faktiskt samma storlek som på den gamla stugan. Det är riktigt roligt att se att det blev så bra och vi hade tur med vädret. Vi blev lite överraskade att det var så många som kom, säger Angelica Severin, spårarledare vid Tallhagens scoutkår.

Vid invigningen samlades cirka 65 personer som först fick ta del av en historisk vandring av Anna Wolke och Hans Ranholm, kårordförande, läste talet från 1966 då man återinvigde den då nyrenoverade stugan. Det var också en återinvigning, men av andra skäl, det vill säga en välbehövlig renovering.

Anne Wolke talade vid invigningen.
Anne Wolke talade vid invigningen.Foto: Magnus Wilhelmsson

– Sedan knöt vi hop 45 olika knoprep i olika storlekar och invigde med detta. Vi knöt ihop historien. Det blev såklart kokkaffe över öppen eld och kaka till det också.

– Det var jättekul och deltagare i alla åldrar. Från 4 år till 80 år. Det var en del gamla scouter som gått där som barn som tittade till den nya stugan. Vi har saknat den i två år. Vi ska snart ut med våra yngsta scouter för att övernatta i stugan.

Se bilder från invigningen nedan:

bild 1/35
Anna Wolke talar vid invigningen.
Hans Ranholm, ordförande Tallhagens scoutkår talar.
Sixten Karlsson från Dacke scoutdistrikt och Falkens scoutkår.
Marianne och Bosse Bjerleus (fd Tallhagen scouter samt Birgitta Wahlin.
Tristan Roswall, Spårarscout.
Hans Ranholm, ordförande Tallhagens scoutkår, samt Thomas Wahlgren, Tallhagens scoutkår, och Nils-Erik Wahlin.
Sören Tagemark, Falkens scoutkår och Mårten Lundgren, Tallhagens scoutkår.
Sandra Johansson representerar markägarna.
Totte Stenmalm, Tallhagens scoutkår.
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.