Taube-konsert inviger ny scen i Kalmar

Nu på lördag, den 30 oktober, blir det hyllningskonsert för Evert Taube på Persona scen i Kalmar.
Publicerad 27 oktober 2021

Taube-konserten är först ut när Persona galleri etablerar en ny typ av scen.

– Vi vill satsa på små och intima konserter och uppträdanden. I galleriets källarlokal har vi plats för 30-40 personer i publiken. Jag vill att Persona Scen ska bli platsen för mindre akustiska spelningar, poesiläsningar och exempelvis monologer. Dessutom får publiken uppleva den konst och utställningar som pågår i galleriet samtidigt. Här ska sinnena, de olika konstformerna och intrycken få blandas med varandra, säger Jonas Hellberg på Persona galleri i ett pressmeddelande.

Taube-konserten är en musikalisk resa genom Evert Taubes sånger av och med sångaren Bengt Harling och Kjell Persson på gitarr. Harling har tidigare gjort föreställningar om Leonard Cohen och Persson har uppträtt med Cajsastina Åkerström. Under konsertens paus visas Lindöateljéernas pågående konstutställning.

Persona galleri har under förra året arrangerat konserter med Länsmusiken i Kalmar län och pianokonserter, vilket gav mersmak.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.