GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tavla auktioneras ut till förmån för Kvinnojouren

Nätverket ”Babes in business” har tillsammans med konstnären Lotta Rautio skapat en tavla som nu ska auktioneras ut. Pengarna går oavkortat till Kvinno- och ungdomsjouren i Kalmar.
Publicerad 21 oktober 2022
Från vänster: Kristina Blad, Anna Rydell, Gun Thorstensson (Kvinno- och ungdomsjouren i Kalmar), Lotta Rautio, Nina Eriksson och Josefine Dahlén.
Från vänster: Kristina Blad, Anna Rydell, Gun Thorstensson (Kvinno- och ungdomsjouren i Kalmar), Lotta Rautio, Nina Eriksson och Josefine Dahlén.Foto: Hedda Ottestam

”Babes in business” startade 2009 och består av 13 kvinnor där de flesta driver företag eller har en chefsroll. Nätverket träffas en gång i månaden för att umgås och utbyta erfarenheter. Nu har de målat en tavla ihop med konstnären Lotta Rautio som de visade upp i hennes ateljé under fredagen.

– Vi tänkte att det hade varit kul att vara hos härliga Lotta då vi gillar att vara hos inspirerande människor. Så då kom vi på att vi skulle måla en tavla och självklart auktionera ut den, säger Anna Rydell som är med i ”Babes in business”, och fortsätter:

– Lotta grundade upp med färgerna i botten och sedan fick vi måla ovanpå. Det var lite svårt i början och det skvättes både färg och bubbel på tavlan men till slut var den färdig.

På tavlan syns bland annat en klacksko, som varit ”Babes in business” logga, och en öppen dörr som förmedla att det alltid finns något bättre som väntar.

– Det är klart att det var lustfyllt med mycket skratt när tavlan skapades men ingången var att ta den seriöst och göra det med känsla. Den förmedlar svårigheter vi går igenom i livet men att man aldrig ska känna sig ensam då det alltid finns någon som backar upp, säger Lotta Rautio.

Tavlan har fått namnet ”Aldrig ensam” och ligger ute för auktion med startbudet 5000 kronor. Budgivningen pågår fram till den 9 november klockan 19:00 och görs via Instagramkontot @bib_kalmar.

Lotta Raudio med tavlan som auktioneras ut till förmån för Kvinnojouren.
Lotta Raudio med tavlan som auktioneras ut till förmån för Kvinnojouren.Foto: Hedda Ottestam
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.