GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tävling avgjord – hittekatt från Kalmar hamnar på frimärke

Katten Valiant hittade tack vare ett katthem hem till Jasmine Olsson Hansi i Kalmar. Nu ska han tillsammans med fyra andra katter bli avbildad på frimärke.
Kalmar • Publicerad 28 mars 2022
Katten Valiant från Kalmar.
Katten Valiant från Kalmar.Foto: Privat/Postnord

Det var Postnord som i januari utlyste tävlingen ”Min katt på frimärke” där kattägare från hela landet fick bidra med bilder på sina katter. Totalt har 18 370 personer bidragit med nomineringar.

Nu står det klart att en hittekatt från Kalmar, vid namn Valiant, är en av de lyckliga vinnarna. Ägaren Jasmine Olsson Hansi ser fram emot att se sin katt på frimärke:

– Jag är tacksam för att Kalmars katthem tog in Valiant som hemlös kattunge. Jag hittade en vän som gör livet både bättre och roligare. Det är jättestort att han nu är en av de utvalda katterna som får pryda årets frimärken och jag ser fram emot att se hans ansikte och personlighet på alla mina brev senare i år, säger hon i ett pressmeddelande.

Frimärkena med de vinnande katterna finns i butik från och med den 25 augusti.

Alla vinnare i tävlingen ”Min katt på frimärke” med motiveringar

Fili, en ragdoll från Kiruna. ”En lite udda filur som agerar vårdkatt och har stått vid matte Maja Tapanis sida under långtidscovid.”

Hera, en sibirisk katt från Lund. ”Alltid pigg på äventyr och har visat sin matte Julia Weber att ingenting är omöjligt – bara man vågar.”

Bengt, en brittisk korthår från Västerås. ”En ung charmör som givit sällskap och välmående för matte Emma Pettersson i hemarbetstider.”

Cornelis, en devon rex från Stockholm. ”En genomsnäll myskille som förgyller tillvaron för sin ägare Louise Enhus med sin nyfikenhet.”

Valiant, en huskatt från Kalmar. ”Som tack vare ett katthem hittade hem till Jasmine Olsson Hansi och nu får den kärlek och omvårdnad alla katter förtjänar.”

Källa: Postnord

bild 1/5
, en huskatt från Kalmar. ”Som tack vare ett katthem hittade hem till Jasmine Olsson Hansi och nu får den kärlek och omvårdnad alla katter förtjänar.”
, en ragdoll från Kiruna. ”En lite udda filur som agerar vårdkatt och har stått vid matte Maja Tapanis sida under långtidscovid.”
, en sibirisk katt från Lund. ”Alltid pigg på äventyr och har visat sin matte Julia Weber att ingenting är omöjligt – bara man vågar.”
, en brittisk korthår från Västerås. ”En ung charmör som givit sällskap och välmående för matte Emma Pettersson i hemarbetstider.”
, en devon rex från Stockholm. ”En genomsnäll myskille som förgyller tillvaron för sin ägare Louise Enhus med sin nyfikenhet.”
, en huskatt från Kalmar. ”Som tack vare ett katthem hittade hem till Jasmine Olsson Hansi och nu får den kärlek och omvårdnad alla katter förtjänar.”
, en ragdoll från Kiruna. ”En lite udda filur som agerar vårdkatt och har stått vid matte Maja Tapanis sida under långtidscovid.”
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.