unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Teatern pausar all publik verksamhet

Regionen införde på tisdagen ett maxantal på 50 personer vid publika tillställningar. Byteatern Kalmar Länsteater väljer dock att visa sin solidaritet genom att helt lägga de publika verksamheterna på is.
Verkställande teaterchef Linda Stenberg tillsammans med Daniel Rylander, konstnärlig teaterchef.
Verkställande teaterchef Linda Stenberg tillsammans med Daniel Rylander, konstnärlig teaterchef.
Foto: Emelie Lund/Byteatern

På tisdagen beslutade Region Kalmar län att bland annat att återigen begränsa publikantalet till 50 personer. Byteatern Kalmar Länsteater har därmed beslutat att alla publika verksamheter pausas. Det gäller både föreställningar och pedagogiska arbeten fram till och med den 8 december.

– Det är en stor sorg för en teater att inte kunna möta sin publik men självklart kan detta inte stå över liv och hälsa, därför tar vi detta beslut, säger konstnärlig teaterchef Daniel Rylander i ett pressmeddelande.

Teatergruppen hade alltså kunnat bjuda in ett maxantal på 50 personer. I stället väljer de att inte göra det med hänvisning till att ”visa solidaritet” samt att ”skydda publik och personal från smitta”.

Läs mer