Annons

TeaterVallen öppnar upp: ”Blir en lugn oas”

Snart öppnar TeaterVallens Uteservering och Sommarveranda i Kalmar och arbetet är i full gång för att få allt i ordning.
Publicerad 3 juli 2020
Foto: Agnes Aronsson

Den 15 juli öppnar Adam Lindrooz och sambon Theresé Norbäcker upp TeaterVallens Uteservering och Sommarveranda i Kalmar. De kommer ha öppet onsdag till söndag, mellan 15.00 och 23.00.

– Det är så roligt. Många har verkligen saknat att kunna gå upp och sitta i den här fantastiska miljön. Det blir en uteservering med skönt häng. Vi kommer inte köra nattklubb, utan det blir en lugn oas, säger Adam Lindrooz.

Annons

På meny står klassisk vällagad småländsk husmanskost. Det erbjuds bland annat Kalmarflundra, Biff á la Lindström, kroppkakor och smörrebröd. Det kommer även finnas vegetariska alternativ.

– Läget är helt magiskt med kvällssolen. Det är Kvarnholmens sista sol som landar här. En normal sommar hade vi kunnat ta in 200 personer, men nu räknar vi med 120 platser, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Theresé Norbäcker.

Det ska även bli en restaurangdel inomhus, men den avvaktar de med till hösten.

– Vi kör uteserveringen två månader framåt. Sedan får vi avvakta och se när vi öppnar upp restaurangdelen. Tanken är att vi ska driva en evenemangsrestaurang och det går inte att ha evenemang just nu, säger Adam Lindrooz.

Punschverandan är öppen och där inne finns sittplatser. Själva verandan har tak, vilket också är en fördel vid regn.

– Vi kommer även sätta upp fyra stycken pergolas, så där blir det också lite tak. Det är framförallt solskydd på dem, men det finns platser som är regnskyddade.

Det är fullt upp inför öppningen kan jag tänka mig. Vad arbetar ni med nu?

– Nu sysslar vi med allt från att beställa utrustning till kockarna, vänta in blomlådor och måla utemöbler. Det är fullt upp, säger Adam Lindrooz.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons