Annons

Thomas överlåter sin verksamhet till de anställda efter 44 år

Och så kom dagen då det var dags för Thomas Mattson att lämna sin arbetsplats. Den 1 juni 2022 överlät han verksamheten Dialect Kalmar till de anställda, efter 44 år.
– De här åren på företaget har inneburit en fantastisk resa när det gäller teknikutvecklingen – från att man hade 15 kilos fastmonterade mobiltelefoner i bilarna, till dagens telefoner som innehåller allt man kan begära, säger Thomas.
Publicerad 5 juni 2022
Från vänster; Arvid Ervasti, Robert Johansson, Henric Roos.
Från vänster; Arvid Ervasti, Robert Johansson, Henric Roos.Foto: Privat

Dialect Kalmar levererar IT-, telefoni- och fordonslösningar till olika företag, och ingår i en kedja med ett 30-tal försäljningsställen i Sverige.

– Jag har uppnått en ringa ålder om 65 år, så det var dags att sluta. Det har varit väldigt spännande år och det är inte bara mobiltelefoni vi hållit på med. Vi jobbar mycket med kommunikationsradio på industrier och åkerier. Sedan har vi 800 bussar i länet som vi förser med wifi, för att nämna några saker, säger Thomas Mattson.

Annons

Thomas arbetade i bolaget på timtid från 1978 fram till 1983, då han blev fastanställd. Sedan 1998 har verksamheten drivits av honom. Nu blir det istället de anställda Henric Roos, Arvid Ervasti och Robert Johansson som får i uppgift att driva Dialect Kalmar vidare.

– Det var en ganska naturlig bit att de tog över, för det är en bransch där man behöver lite kännedom för att kunna bedriva den här typen av verksamhet. Det känns tryggt och bra, för Henric och Arvid har varit med som minoritetsägare under ett par år nu. Robert har haft eget företag för ett antal år sedan och har erfarenhet av att driva eget. Arvid och Henrik är inte mer än i 25-årsåldern och Henric kom direkt från skolan till oss. Det har varit en resa för dem, men det blir roligt med mycket ansvar. Det är de väl värda – att fortsätta att bedriva verksamheten.

Vad ska du hitta på nu då?

– Jag ska göra det jag tycker är roligt. Jag håller på med segling, MTB-cykling och spelar golf. Men nästan alltihop är ju icke-vinter relaterat, så efter sommaren kommer jag vara lite bollplank mot olika företag några dagar i månaden. Jag kommer ha en verksamhet, och har startat ett nytt konsultbolag där jag ska vara ”fadder” åt företag är det tänkt.

Vad fick dig att stanna på Dialect Kalmar i 44 år?

– Det är en bred bransch. Sedan är den spännande för det händer saker varje dag och det dyker alltid upp något nytt. Därför har man inte tröttnat på jobbet!

Thomas Mattson.
Thomas Mattson.Foto: Privat
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons