Annons

Thoren lägger ner friskolan i Kalmar

Thoren Framtid Linnéskolan lägger ner sin grundskola i Oxhagen. Det bekräftar Mats Linde, chef för utbildningsförvaltningen för Barometern.
Publicerad 7 november 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Tidningen skriver att skolans ledning kommer att informera föräldrarna under ett möte på tisdagen. Det här läsåret blir elevernas sista på grundskolan i Oxhagen.

”Ja, alltså jag är inte jättevan vid att fristående skolor meddelar att de lägger ner. Det är ingenting som man sysslar med varje dag. Men de kör sin verksamhet fram till sommaren”, säger utbildningsförvaltningens chef Mats Linde till Barometern.

Tidningen skriver även att kommunen inte kommer att ta över någon verksamhet utan starta den nya låg-och mellanstadieskolan Oxhagsskolan. Skolan kommer rymmas i samma lokaler som Thoren hållit till i eftersom de ägs av kommunen. Thoren är en F9-skola, så de elever som just nu går på högstadiet på Thoren kommer att erbjudas en plats på placeringsskola i upptagningsområdet de bor i.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons