Annons

Tidigare mordmisstänkt i Kalmar gripen för gängmordet i Sarajevo

Han pekas ut att vara en drivande person bakom gängkriget som skakade Kalmar förra året. Nu misstänks mannen i 25-årsåldern för mordet på en svensk man i Sarajevo, rapporterar Aftonbladet. Enligt tidningen ska han vara en ”hitman” åt en tidigare Foxtrot-medlem.
Publicerad 1 november 2023
Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den mordmisstänkta mannen i 25-årsåldern vara en drivande person bakom gängkriget i Kalmar.
Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den mordmisstänkta mannen i 25-årsåldern vara en drivande person bakom gängkriget i Kalmar.Foto: Agnes Aronsson

Det var under tisdagseftermiddagen som en svensk man i 30-årsåldern sköts ihjäl i Sarajevo i Bosninen och Hercegovina. Ytterligare en svensk man skadades i skottlossningen. Vittnen uppger att skyttarna ska ha färdats på moped och att de varit maskerade.

Den döda mannen och den skadade ska ha kopplingar till Foxtrot-nätverket och är allierade med Rawa Majid, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Annons

Senare på tisdagskvällen greps en man i 25-årsåldern misstänkt för mordet, uppger Radio Sarajevo. Enligt internationella medier är han även misstänkt för en tidigare skjutning i Turkiet, även den kopplad till den pågående Foxtrot-konflikten.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänks den gripne jobba som en slags ”hitman” åt en tidigare Foxtrot-medlem som nu brutit ut. Utbrytaren har tidigare rapporterats som Rawa Majids högra hand, men är nu i en blodig konflikt med Majid. En intern konflikt som startat en våldsvåg i Sverige med flera mord, sprängningar och skjutningar.

Tidningen rapporterar att den mordmisstänkta svenska mannen är en av de drivande i gängkriget i Kalmar. Mannen greps i mars i år på flygplatsen Gardermoen i Oslo misstänkt för mordet på Kattrumpan i februari 2022, men släpptes i somras då misstankarna mot honom inte gick att styrka.

Enligt Dagens Nyheter ska ytterligare två svenskar ha gripits misstänkta för mordet.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons