GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Till hösten blir det housefest på Byteatern

Den 7 september kommer FESTEN till Byteatern Kalmar Länsteater. Den beskrivs som en houseklubb förklädd till föreställning.
Publicerad 28 maj 2022
Foto: Jonath Mathew
Foto: Jonath Mathew

FESTEN har beskrivits som en hommage till streetdanscommunityt. Det vankas fest när DJ Cheza ordnar musiken och Yared Tilahn Cederlund är master of cermony. Publiken blir en del av verket tillsammans med tre dansare och sceniska installationer.

– Man kan själv välja hur man vill delta i FESTEN – sittandes, gåendes, ståendes, dansandes eller liggandes på golvet, säger Viktor Fröjd som skapat föreställningen, i ett pressmeddelande.

FESTEN har turnerat sedan i höstas och har nått ut till alla åldrar. Enligt Viktor Fröjd kan det vara femtioplussare som annars inte normalt får den typen av upplevelse som har fått ut mest av föreställningen.

– Det är inte en interaktiv föreställning som publiken måste vara med i och utföra saker som vi dansare bestämmer. Det är snarare som att alla i rummet är med och sätter en stämning, oavsett om man är med och dansar eller om man sitter och tittar på. Alla ansvarar för sin egen upplevelse, säger Viktor Fröjd i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.