GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tillfälliga vaccinationscentraler i Nybro och Emmaboda nästa vecka

På fredagen meddelar Region Kalmar län att det kommer att sättas upp tillfälliga vaccinationscentraler i Nybro och Emmaboda nästa vecka.
Publicerad 14 januari 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Det är möjligt att ta första, andra och tredje dosen vid vaccinationscentralerna. Kommande helg går det även att vaccinera sig i Folkets hus i Borgholm.

Det kommer även att läggas ut nya tider löpande vid hälsocentralerna i länet, dock är den tillfälliga vaccinationscentralen på länssjukhuset i Kalmar nu stängd.

Här är tiderna vid vaccinationscentralerna som har drop in:

• Folkets hus, Borgholm, fredagen 14 januari-söndagen 16 januari. Det finns tider från kl 9.00 samtliga dagar.

• Kulturhuset Kristallen, Storgatan 29. Nybro, måndagen 17 januari-torsdag 20 januari. Det finns tider från kl 9.00 samtliga dagar.

• Folkets hus, Nygatan 8, Emmaboda, fredagen 21 januari-lördagen 22 januari. Det finns tider från kl 9.00 samtliga dagar.

Drygt 60 procent av befolkning över 18 år, vilket är den åldersgräns som hittills gäller för tredje dosen, har antingen vaccinerat sig eller har en bokad tid.

I samtliga åldersgrupper över 18 år i länet har mer än 80 procent fått en första dos. Den andra dosen har mer än 80 procent i alla grupper över 30 år tagit.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.