1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tjuv somnade under inbrott – ertappades av polis

Två män bröt sig in i Oxhagshemmet i Kalmar. Den ene somnade på brottsplatsen. De andre stal en nyckel från Oxhagshemmet som gick till en anställds bostad – där han också gjorde inbrott.
Genrefoto.
Foto: Lennart Angermund/Mostphotos

Det var natten till måndagen som två män bröt sig in i Oxhagshemmet i Kalmar. Männen blev påkomna av personalen på hemmet, som kunde larma polisen.

– Där grep vi en kille som låg och sov i ett utrymme. Personalen såg den andre mannen bära i väg stöldgods. Han hade lämnat när vi anlände, men vi kunde sedemera spåra upp honom med hundpatrull, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

De misstänkta är två män i 25- och 30-årsåldern.

– Mannen i 25-årsåldern hade stöldgods på sig från en lägenhet. Den hade han kommit in i genom att hitta en nyckel på Oxhagshemmet som gick till en anställds bostad. Han hade därefter tagit sig in i lägenheten och stulit en ipad och en laptop, säger Robert Loeffel.

Mannen i 25-årsåldern sitter fortfarande anhållen och misstänks för stöld genom inbrott på Oxhagshemmet, inbrott i en lägenheten samt inbrott på en närliggande byggarbetsplats.

Mannen i 30-årsåldern, som somnade under pågående inbrott, misstänks för stöld från Oxhagshemmet. Han har släppts av polis.

Läs mer

Öland

Nu mäts badtemperaturen på Ölands östra sida

Mörbylånga kommun utökar sin service med badtemperaturerna.

Nyheter

Regionen polisanmäler misstänkt dataintrång

Region Kalmar län har gjort en polisanmälan mot en medarbetare.

Kalmar

Två tjänstemän i Kalmar hotades till livet i går

Under onsdagen anmäldes två fall av hot eller förgripelse mot tjänsteman till polisen.

Nyheter

Covid-19: Få positiva självtester i länet

1423 självtester har analyserats i länet, och enbart 82 av dem har varit positiva.

Kalmar

Bilist i hög fart tvärnitade – cyklist kraschade in i bilen

Bilisten körde även över en annan cyklists fot. Han misstänks nu för grov misshandel, vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.

Kalmar

Blåljus: Man greps av polis under pågående inbrott

En man var i full färd med att göra inbrott i en fastighet, när personer från allmänheten fattade misstankar och larmade polisen.