Ingen gripen efter rån mot tobaksbutik

Vid 18-tiden på onsdagen rånades Direkten Tobaksboden på Trädgårdsgatan i Kalmar.
Publicerad 28 juli 2021 • Uppdaterad 29 juli 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Linus Gunnarsson

– Två maskerade gärningsmän, de beskrivs som ynglingar, ska ha rånat butiken. Det finns uppgifter om att de ska ha varit beväpnade med både kniv och pistol, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl vid polisen, till Barometern under kvällen.

Ingen ska ha skadats fysiskt. Rånarna ska ha fått med sig både kontanter och tobaksvaror. Åtminstone en av dem ska ha lämnat platsen på cykel, och polisen letade efter dem på onsdagskvällen.

– Vi arbetar för fullt på platsen och försöker säkra spår, övervakningsfilm, med mera, säger Jerker Olsson till Barometern.

På facebook skriver butiken under kvällen: ”Vi har tyvärr blivit utsatta för ett väpnat rån vid stängning idag. Vi mår under omständigheterna bra och vill tacka alla för all omtanke via sms, samtal och meddelande på sociala medier. Ni är bäst och vi ger aldrig upp! Imorgon öppnar vi kl 08 igen, välkomna!”

På torsdagsmorgonen har ännu ingen gripits för rånet.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.