Annons

Tog bågen till mc-träff – var full och saknade körkort

En man i 40-årsåldern satte sig på bågen och körde till den stora motorcykelträffen Super Rally på Öland. Det var bara två problem – han var både full och saknade motorcykelkörkort.
Publicerad 11 juni 2022
MontageFoto: Agnes Aronsson, Mostphotos

Det var 1 juni och sommarens första dag. Den stora motorcykelträffen Super Rally 2022 var i sin linda och folk vallfärdades till norra Öland och Lundegårds camping. Så gjorde även en man i 40-årsåldern från Mörbylånga kommun. Hans planerade mc-träff slutade med misstanke om grovt rattfylleri och olovlig körning, vilket han nu åtalas för.

På väg 136 i höjd med Lundegård genomförde polis en kontroll. När en motorcykel skulle vinkas in bromsade den in lite och körde sen om ena polismannen. Motorcykeln kunde dock stoppas ganska omgående utan ett förföljande.

Annons

Polisen skriver i sitt PM att föraren, en man i 40-årsåldern, blåste positivt och togs med till polisstationen i Kalmar för provtagning. Det visade sig att han två timmar efter han stoppats hade 1,46 promille alkohol i blodet. Motorcykeln han stoppades med var inte registrerad på honom och han saknade dessutom körkort för motorcykel.

I förhör berättar mannen att han blev osams med sin sambo och bara drog iväg. Gällande motorcykeln så menar mannen att det är hans, men att han köper den på avbetalning av en kompis och att den skrivs över när allt är betalt.

Mannen erkänner grovt rattfylleri och olovlig körning.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons