Annons

Tog inte hand om kaninens tänder – kvinna döms för djurplågeri

Vid tre tillfällen gjorde Länsstyrelsen besök hemma hos kvinnan efter en anmälan om vanvård gällande en kanin hon ägde. Kaninen fick till slut avlivas – nu döms en kvinna i Kalmar kommun för djurplågeri.
Kalmar • Publicerad 30 april 2023

Mellan åren 2019 och 2020 gjorde Länsstyrelsen flera besök hemma hos kvinnan, som är i 40-årsåldern, efter en anmälan om vanvård av kaninen. Efter besöken fick kvinnan flera förelägganden av Länsstyrelsen som konstaterade att kaninens tänder behövde klippas och kontrolleras av veterinär regelbundet.

Vid det sista besöket omhändertogs kaninen och undersöktes av veterinär som i ett intyg skriver att kaninens framtänder var förvuxna och att en kindtand hade vuxit in i kaninens ena kind. I intyget framkommer också att kaninen utsatts för lidande och fick efter omhändertagandet avlivas.

Annons

Kvinnan menar att hon själv klippt kaninens tänder regelbundet och att hon inte känner till Länsstyrelsens förelägganden.

Kvinnan döms till villkorlig dom för djurplågeri.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons