Annons

Tomas öppnar två restauranger: ”Vill skapa mötesplatser”

Universitetskajen i Kalmar har hittills präglats av just universitet. Nu ska kurrande magar få fler alternativ att välja på när Tomas Jonsson slår upp portarna till L och WUD.
Publicerad 18 januari 2021
Luncher, evenemang och cocktails står i fokus när Tomas Jonsson satsar på två nya restauranger.
Luncher, evenemang och cocktails står i fokus när Tomas Jonsson satsar på två nya restauranger.Foto: Wilhelm Nilsson

Krögaren Tomas Jonsson är van vid att satsa stort. Tidigare har han varit i spetsen på bland annat Brofästet och Guldfågeln arenas restaurangutrymme genom sitt bolag, Kalmarsundsrestauranger AB.

Nu ger Tomas sig in i två ny projekt. Trots avsaknaden av studenter och samhällets diverse restriktioner – har han kört igång restaurangerna Restaurant L och Bistro Wud på Universitetskajen.

Annons

– Vi har planerat för detta i tre år och man måste ju gasa även i dessa tider. När väl restriktionerna har lättat hoppas vi komma igång med storslagna planer, berättar han.

Tanken är att verksamheterna ska fungera som en mötesplats för hela Kalmar, med allt vad det innebär. Evenemang så som after work, schools out och nätverksträffar ligger nära till hands i planerna.

Två nya restauranger – vad skiljer de åt?

– Woods är lite mer fika, burgare och kvällsservering. I L riktar vi oss mer åt luncher av den moderna husmanskosten. Vi har också utvecklat ett brett utbud av cocktails med många alkoholfria alternativ, men det kommer att finnas tillgängligt på båda ställena, förklarar Tomas Jonsson.

Universitetsläraren Mårten Ekblad slog sig till bords när restaurangen öppnade på måndagen. Lunchvalet föll på det veganska alternativet. ”Mycket gott”, säger han.
Universitetsläraren Mårten Ekblad slog sig till bords när restaurangen öppnade på måndagen. Lunchvalet föll på det veganska alternativet. ”Mycket gott”, säger han.Foto: Wilhelm Nilsson
Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons