Annons

Tomtarna sprang för välgörenhet: ”Väldigt tillfredsställande”

167 000 kronor. Så mycket sprang tomtarna in under årets Tomterace, som gick av stapeln förra helgen.
– Det känns väldigt tillfredsställande, säger Rolf B Bertilson från Rotary.
Publicerad 19 december 2022
Foto: Mehdi Barakat, Linn Svensson

Under lördagen den 10 december fylldes larmtorget med tomteklädda personer i alla åldrar, som alla var beredda på att springa för en god sak.

Under årets Tomterace samlade sponsorer, tomtar och nissar ihop 167 000 kronor till olika välgörenhetsprojekt som Kalmar och Ölands Rotaryklubbar valt ut.

”Det känns väldigt tillfredsställande att vi kan hjälpa till”, säger Rolf B Bertilson från Rotary i Kalmar.
”Det känns väldigt tillfredsställande att vi kan hjälpa till”, säger Rolf B Bertilson från Rotary i Kalmar.Foto: Linn Svensson
Annons

– Årets insamling kommer gå till IFK Kalmar och Kalmar FFs anti-drog projekt som uppmanar ungdomar till att avstå tobak, alkohol och narkotika samt till projektet ”Rädda Östersjön”, så att vi kan bada i vårt fina vatten igen, bland annat, säger en stolt Rolf B Bertilson från Rotary i Kalmar.

Det var den sjätte upplagan av Tomteracet som arrangerades av klubbarna och under årens lopp har racet samlat ihop drygt 800 000 kronor totalt.

Stämningen var på topp under årets race.
Stämningen var på topp under årets race.Foto: Mehdi Barakat

– Det känns väldigt tillfredsställande att vi kan hjälpa till och att vi vet att pengarna kommer användas för en god sak, fortsätter han.

Är det en rekordsumma ni samlat ihop?

– Vi har iallafall samlat ihop lite mer än vad vi gjorde förra året. Det var också färre tomtar som deltog, säger Rolf.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons