Tomtkön i kommunen på väg att avvecklas

Kalmar kommun är på väg att avveckla tomtkön. Nytt är att försäljningen av tomter kommer att ske genom budgivning hos mäklare, det skriver Barometern.
Publicerad 12 juli 2021
Foto: Mostphotos

Försäljningen av tomter via mäklare har redan tillämpats på den nya stadsdelen Karlssons äng, norr om centrala Kalmar. Där gick cirka hälften av alla tomter till försäljning via mäklare.

– Kön var bra på sin tid men nu finns nätet där man kan samla information som alla kan ta del av. Då får alla chansen att leta upp en tomt, säger Pär Svanfeldt, mark- och exploateringschef i Kalmar, till Barometern.

Genom att sälja tomter via mäklare kommer man lättare att se köpintresset beroende på hur budgivningarna ser ut. Tomtkön menar man har visat en statisk efterfrågan då många har stått på samma lista i många år. Tomtkön håller på att avvecklas helt, men den gäller fortfarande till ett antal områden i kommunen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.