Tonåring åtalas för kränkande fotografering

En man i 18-årsåldern åtalas för kränkande fotografering efter att han misstänks ha filmat en intim stund mellan ett par på en fest.
Kalmar • Publicerad 21 februari 2023 • Uppdaterad 23 februari 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

Flera ungdomar hade i höstas samlats för en fest i en bostad i Kalmar kommun. På festen befann sig bland annat en kille i 18-årsåldern samt två ungdomar i övre tonåren.

Efter att festen hade pågått en stund hamnade de två ungdomarna i övre tonåren i en intim stund i ett rum i bostaden. Detta uppmärksammades av den åtalade killen som misstänks ha tagit upp sin mobiltelefon för att filma händelsen.

Nu väljer åklagare att väcka åtal mot den misstänkta killen för kränkande fotografering. I förhör uppger han att han i efterhand förstått att inspelningen var fel, men att han inte uppfattade att personerna var intima med varandra. Han förnekar kränkande fotografering men erkänner att han spridit filmen vidare till minst en person.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.