Annons

Tonåring döms för vapenbrott – hade kalasjnikov i hemmet

En 18-årig kille i Kalmar döms till tre års fängelse för grovt vapenbrott – detta efter att en anhörig hittat en kalasjnikov i pojkens rum.
Kalmar • Publicerad 16 februari 2023 • Uppdaterad 17 februari 2023
Montage.
Montage.Foto: Mostphotos

Det var under kvällen den 4 november förra året som polis fick tips från en inringare om ett misstänkt vapenbrott i en bostad i Kalmar där den 18-åriga killen bodde.

När polisen åkte till platsen kunde de hitta ett militärt hel- och halvautomatisk automatkarbin av typen kalasjnikov i en väska tillhörande killen, enligt stämningsansökan. Även tillhörande magasin, ammunition och narkotikapreparat påträffades vid husrannsakan. Efter fynden kunde den unga mannen gripas och senare häktas misstänkt för grovt vapenbrott.

När polisen åkte till killens bostad kunde de hitta ett militärt hel- och halvautomatisk automatkarbin av typen kalasjnikov i en väska tillhörande killen.
När polisen åkte till killens bostad kunde de hitta ett militärt hel- och halvautomatisk automatkarbin av typen kalasjnikov i en väska tillhörande killen.Foto: Polisen
Annons

Nu döms den 18-åriga killen mot sitt nekande till tre års fängelse för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott. Han uppger i förhör att någon annan har placerat väskan med vapnet och ammunitionen samt kulpatronen i hans sovrum, något som tingsrätten inte anser som troligt.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons