Annons

Tre tonårskillar begärs häktade för skjutningen i Norrliden

Tre pojkar, i 15 till 18-årsåldern, begärdes under torsdagen häktade på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, grovt vapenbrott och anstiftan av försök till mord efter söndagens skjutning i Norrliden.
Kalmar • Publicerad 22 december 2022
Tre pojkar, i 15 till 18-årsåldern, begärdes under torsdagen häktade på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott och anstiftan av försök
Tre pojkar, i 15 till 18-årsåldern, begärdes under torsdagen häktade på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott och anstiftan av försökFoto: Linus Gunnarsson

Det var under tisdagen, två dagar efter skjutningen, en tonårskille i 15-årsåldern kunde gripas och senare anhållas misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott efter skjutningen i Norrliden. Under torsdagen begärdes han häktad på sannolika skäl och misstänks var skytten.

Under onsdagen blev ytterligare två killar, i åldrarna 15-18 år, anhållna misstänkta för inblandning i mordförsöket.

Annons

Vid 10-tiden på torsdagen begärdes de häktade på sannolika skäl misstänkta för anstiftan av försök till mord. I häktningsframställan framkommer det att brottet ska ha begåtts dagen före och samma dag som skjutningen ägde rum.

– Det är tre yngre män i 15-18-årsåldern. En av dem är misstänkt för försök till mord och de andra två för anstiftan till mord. Samtliga tre kommer från Stockholmsområdet och de blev frihetsberövade på olika platser i landet, sa Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen under onsdagen.

Om mordförsöket i Norrliden har koppling till övriga skjutningar i Kalmar är inget man kan uttala sig om i nuläget.

Den skottskadade pojken, som är i 16-årsåldern, vårdas på Universitetssjukhuset i Linköping. Region Östergötland har valt att inte lämna några uppgifter om skadeläget på grund av eventuell hotbild.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att tonårskillen häktats. När domstol fått in en häktningsframställan så måste domstolen ha en häktesförhandling samma dag eller senast dagen efter. Då bestämmer domstolen om personen ska bli häktad eller inte.

”Samtliga tre kommer från Stockholmsområdet och de blev frihetsberövade på olika platser i landet.”
Robert Loeffel, Polisen.
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons