Annons

Tonåring krockade med skylt vid lekland – får dagsböter

Det är mitt på dagen onsdagen den 8 juni när en bil plötsligt kör in i en skylt i hög hastighet, bredvid Leos lekland längs Verkstadsgatan i Kalmar. Nu döms en man i 18-årsåldern för vårdslöshet i trafik.
Publicerad 25 december 2022
.
.Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

På aktuell väg råder en hastighetsbegränsning på 40 kilometer i timmen. Vittnesuppgifter talade för att bilen färdades i en högre hastighet än så. Plötsligt svängde bilen, över en cykelbana och in i en skylt. I bilen färdades tre personer. Föraren, en man i 18-årsåldern, hade en gipsad högerhand. Han berättade i förhör att han plötsligt fick en smärta i den gipsade handen när han lade handen på växelspaken och skulle bromsa. Han menar att han då fick panik och råkade gasa istället för att bromsa.

Mannen döms nu för vårdslöshet i trafik, vilket han erkände.

Annons

Påföljden blir dagsböter och med tanke på mannens ålder och ekonomiska förutsättningar bestäms det till 30 dagsböter om 50 kronor, totalt 1 500 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons