Tonåringar snodde läsk och padelrack för flera tusen – fångades på film

Två pojkar under 18 år åtalas för att ha stulit godis, läsk och padelrack för 13 000 kronor från en obemannad kiosk i Kalmar.
Kalmar • Publicerad 9 april 2023

Den 8 juli förra året fångades de två åtalade killarna på en övervakningsfilm hos en obemannad kiosk i Kalmar. Från övervakningsfilmerna hörs hur de planerar ett inbrott och stöld som ska ske i samma kiosk dagen efter. De ska även ha försökt koppla ur kameran, men inte lyckats.

Sent på kvällen dagen efter planeringen fångar övervakningskameran killarna återvända till kiosken för att bryta upp dörren och plocka på sig 40 burkar läsk, tre lådor med godis och tio stycken padelrack till ett värde av 13 000 kronor.

Killarna kunde misstänkas genom övervakningsfilmen men också på grund av en identifiering via Bank-ID – dagen före stölden hade nämligen en av de åtalade loggat in med sitt Bank-ID för att kunna komma in i den obemannade butiken. Dessa uppgifter hade sparats av butikens ägare.

En av killarna förnekar brott medan den andra erkänner stölden av godiset och läsken men förnekar att han ska ha tagit padelrack. Enligt förhör med de misstänkta ska en tredje kille vara inblandad, men en tredje misstänkt finns inte.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.