Annons

Tonårspojke häktas efter skjutningen i Norrliden – misstänks vara skytten

En 15-årig tonårspojke häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott efter söndagens skjutning i Norrliden, rapporterar Barometern.
Kalmar • Publicerad 22 december 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Under torsdagen häktades den 15-åriga tonårspojken som i söndags misstänks ha skjutit en kille i 16-årsåldern i ansiktet utanför Coop-butiken i Norrliden.

Den unga killen häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Den misstänkta pojken kommer från Stockholms län och greps i Stockholmsområdet vid 22-tiden på måndagskvällen, dagen efter skjutningen. Han förnekar brott.

Annons

Ytterligare två tonårskillar, 16 respektive 17 år, begärdes under torsdagen häktade misstänkta för anstiftan till mord, vilket ska ha skett samma dag som skjutningen ägde rum och dagen före. Även de är från Stockholms län och greps i Stockholmsområdet, men på olika platser.

Enligt tidningen häktades även 17-åringen en stund senare misstänkt för anstiftan till mord. Även han förnekar brott.

Enligt polisen är 16-åringen kopplad till ett kriminellt nätverk i Stockholm. Häktningsförhandlingarna kommer fortsätta under eftermiddagen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons