Annons

Totalt 119 skogsbrandinsatser i år – så många var i Kalmar län

I år deltog helikoptrar, skopande flygplan och skogsbrandsdepåer i 119 skogsbrandsinsatser i landet, vilket är 18 fler än året innan.
Publicerad 28 oktober 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

I början av sommaren var det extremt stor brandrisk, men Sverige klarade sig från större bränder. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, berättar i ett pressmeddelande att juni var den mest intensiva månaden och att man vid slutet av månaden hade deltagit vid över 100 insatser. Det är i linje med det totala antalet insatser för hela förra året.

MSB genomförde totalt 119 luftburna insatser i år, som stöd till räddningstjänster runt om i landet som bekämpade skogsbränder. Den första insatsen genomfördes 8 maj i Åtvidaberg och den sista i Kramfors den 15 juli.

Annons

– Att vi inför och under gräs- och skogsbrandssäsongen har en nära dialog med räddningstjänster och länsstyrelser skapar den starka nationella förmågan att snabbt hantera skogsbränder, säger Nils Vaernholt, enhetschef på MSB, i ett pressmeddelande.

I Kalmar län deltog MSB vid fem skogsbrandsinsatser i år. Mest drabbat var Västra Götaland med 15 insatser.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons