Annons

Tove från ”Svenska Truckers” i otäck olycka - ”det säger bara pang”

Mönsterås • Publicerad 10 januari 2021
Tove Helgesson är profil i tv-programmet Svenska Truckers.
Tove Helgesson är profil i tv-programmet Svenska Truckers.Foto: TV3

Timmerbilschauffören Tove Helgesson från Ålem, som är känd från TV3:s realityserie ”Svenska Truckers”, var i veckan inblandad i en lastbilsolycka. Hon fraktade 64 ton grantimmer på en smal, krokig och hal väg när olyckan plötsligt var framme.

Olyckan inträffade på väg 125, vid Flatehult, mellan Kråksjömåla och Grönskåra, precis när hon mötte en annan lastbil med bred last.

Annons

– Precis innan jag ska möta honom får jag kast med släpet på grund av halkan. Släpet kommer utanför vägbanan och drar ner hela ekipaget i diket. Först välter släpet och jag hinner inte reagera förrän jag flyger åt sidan, allt svartnar och det säger bara pang, säger Tove Helgesson, säger hon till Smålandsposten.

Hon hade med sig 64 ton grantimmer på släpet och det hade kunnat gå riktigt illa om timret tryckts in i hytten.

– Då hade jag blivit helt jävla mosad. Då hade jag varit död nu, säger Tove Helgesson till Smålandsposten.

Hon blev chockad men klarade sig utan fysiska skador. På sin Instagram har hon skrivit om olyckan och tankarna efter händelsen.

"Jag är så tacksam till alla som hjälpte till på plats då jag inte kunde ta mig ut själv och till räddningstjänsten och kollegor och vänner som var på platsen ❤️ idag börjar jag morgonen med att köra ett lass i sällskap med en kollega och jag är otroligt tacksam att jag sitter här idag, jag hade verkligen ÄNGLAVAKT! hade räckt med en liten högre hastighet så hade trädet som nu är framför mig, varit i hytten. Man inser hur liten och sårbar man är när man får uppleva detta och jag hoppas att ni alla där ute i trafiken är rädda om er och era medtrafikanter, de flesta har ju också någon som väntar där hemma”, skriver hon bland annat.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons