Annons

Träden på Södra Kanalgatan ska beskäras – kapas till högstubbar

Flera av de lindar som står längs Södra Kanalgatan i Kalmar är i dåligt skick och därför ska ett antal träd beskäras kraftigt under vintern och våren.
Publicerad 5 februari 2022

Arbetet är tänkt att starta den 8 till 9 februari, vilket innebär att gång- och cykelvägen utmed vattnet stängs av helt. Bitvis kan även framkomligheten för fordon på Södra Kanalgatan påverkas. Lindarna ska kapas in till så kallade högstubbar.

– Träden mår dåligt och är inte friska. När träd och grenar riskerar att falla blir de en säkerhetsrisk, berättar Anders Linder, landskapsarkitekt på Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Under 2019 och 2020 togs gamla och dåliga lindar ner och ersattes med nya. Den här gången meddelar kommunen att inga träd ska tas ner helt utan att det handlar om att beskära grenarna på omkring 20 träd längs hela sträckningen på Södra Kanalgatan, från Ängöleden till Kaggensgatan. En arboristundersökning visar på kraftiga försvagningar i vissa av träden och träd har tidigare blåst ner på gatan.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons