Trafikavstängningen på Gröndalsvägen förlängs

Den 22 augusti stängdes Gröndalsvägen i Kalmar för genomfartstrafik och planerades att öppna igen den sista oktober. Nu förlängs avstängningen på grund av oväntade arbeten tillkommit.
Publicerad 27 oktober 2022
Foto: Mostphotos

I augusti startade det omfattande arbetet på Gröndalsvägen som skulle vara avklarat till den sista oktober. I slutet av entreprenaden har dock oväntade arbeten tillkommit vilket har medfört att en större rivning av gatan måste utföras tidigare än planerat. Det innebär att trafikavstängningen förlängs till den sista november.

Arbetet vid Gröndalsvägen:

• Gröndalsvägen får ny utformning

• Den västra gång- och cykelvägen breddas och ny belysning anläggs

• Tre korsningar längs Rådmansgatan trafiksäkerhetsanpassas

• Rådmansgatan asfalteras

• Kalmar Energi lägger ny kraftkabel i gång- och cykelvägen längs Gröndalsvägen

• Kalmar Vatten förnyar VA-ledningar i Arkitektgatan när Gröndalsvägen hålls avstängd.

”I samband med den förlängda avstängningen passar vi på att genomföra ytterligare asfaltläggning längs Gröndalsvägen. Att vi gör detta arbete redan nu innebär att vi inte kommer att behöva göra en större avstängning igen inom den närmsta tiden”, skriver Kalmar kommun.

Vägen kommer dock att vara öppen för gående och cyklister.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.