Trafiken görs om på Norra vägen

Det blir bland annat ett nytt busskörfält på Norra vägen i Kalmar vid hållplatsen Malmen utanför Norrgård.
Publicerad 16 juli 2020
Foto: Kalmar kommun

Norra vägen i Kalmar är länets mest trafikerade kollektivtrafikstråk. Nu ska det bli ett nytt busskörfält på Norra vägen vid hållplatsen Malmen utanför Norrgård, meddelar Kalmar kommun.

Arbetet innebär viss omskyltning och framför allt läggning av nya vägmarkeringar. Arbetet utförs någon gång inom den närmsta veckan beroende på vädret. Det görs för att förbättra framkomligheten, förenkla angöringen till en hållplats och minska onödig köbildning införs nu ett busskörfält en kort sträcka i höjd med Norrgård.

Busskörfältet börjar vid korsningen Norra vägen - Erik Dahlbergs väg och sträcker sig söderut fram till och med hållplatsen.

– För bilisterna innebär detta att man väljer mittenfilen vid färd på Norra vägen rakt genom korsningen från norr mot söder. I filen längst till höger gäller högersväng med undantag för bussarna som även fortsättningsvis får köra rakt fram in i det nya busskörfältet, säger Thomas Eidrup på samhällsbyggnadskontorets mobilitetsenhet i ett pressmeddelande.

Foto: Kalmar kommun
Foto: Kalmar kommun
Foto: Kalmar kommun
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.