GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Transpersoner uppmärksammas i Kalmar med egen vecka

Under nästa vecka uppmärksammas transpersoners levnadsvillkor och situation i samhället när internationella Transgender Awerness Week startar.
Kalmar • Publicerad 10 november 2022
Genrebild.
Genrebild.

Kommunen uppmärksammas transpersoners levnadsvillkor mellan 13-19 november med olika evenemang runtom i Kalmar. Kalmar kommun anordnar bland annat olika föreläsningar och på ungdomshuset Unik anordnas det pysselkvällar, diskussioner och filmkväll.

”Genom att öka kunskapen om transpersoners situation kan vi verka för att göra Kalmar till en tryggare plats för alla. Syftet med att uppmärksamma Transgender Awerness Week är att höja kunskapen om transpersoners livsvillkor och situation samt om transkompetenta och normkritiska arbetssätt”, skriver Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Under hela veckan kommer transflaggan att pryda stortorget.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.