GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tre föreningar från länet fick motta fana på nationaldagen

Under nationaldagen fick tre föreningar i Kalmar län motta Stiftelsen för Sveriges nationaldags fana. Ceremonin ägde rum i länsresidensets trädgård och det var landshövding Peter Sandwall som delade ut fanorna.
Publicerad 8 juni 2022
Representanter från Kalmar läns hembygdsförbund, Norra Kalmar läns lokalförening i personskadeförbundet RTP och Västerviks militärhistoriska förening tillsammans med landshövding Peter Sandwall.
Representanter från Kalmar läns hembygdsförbund, Norra Kalmar läns lokalförening i personskadeförbundet RTP och Västerviks militärhistoriska förening tillsammans med landshövding Peter Sandwall.Foto: Länsstyrelsen

De tre föreningarna som beviljats fanor är Kalmar läns hembygdsförbund, Norra Kalmar läns lokalförening i personskadeförbundet RTP och Västerviks militärhistoriska förening.

– På nationaldagen som hyllar vår viktiga demokrati, är det roligt att uppmärksamma vår gräsrotsdemokrati, det vill säga våra föreningar som är en så viktig del av vår demokrati, sa Peter Sandwall, enligt ett pressmeddelande från Länsstyrelsen.

Därefter uppmanade landshövdingen föreningsrepresentanterna att vårda flaggan väl och använda den ofta.

Under 2022 har 45 föreningar och privatpersoner ansökt om flaggor. Stiftelsen Sveriges nationaldag har beviljat 30 flaggor som delas ut i respektive kommun under deras nationaldagsfirande. Stiftelsens uppdrag är att ”främja intresset och respekten för nationaldagen och svenska flaggan”. Riksdagenss talman är stiftelsens ordförande och landshövdingarna är ordförande i de lokala organisationerna.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.