Tre män åtalas för rån vid stadsbiblioteket – använt kniv och knogjärn

Tre män åtalas misstänkta för rånet vid stadsbiblioteket i Kalmar i augusti.
Publicerad 24 september 2020
Foto: Agnes Aronsson

Den 19 augusti ska en ung man blivit rånad vid stadsbiblioteket i Kalmar. Polispatruller skickades till platsen och anträffade då en man som uppgav att han blivit rånad och misshandlad. Han fördes med ambulans till sjukhus för undersökning. Senare på kvällen greps två personer.

– Vår uppfattning är att offret och någon av gärningsmännen är bekanta med varandra sedan tidigare. Det är viktigt för allmänheten att veta, att det inte var mot något okänt offer för dem, sa Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen, i samband med att två personer anhölls.

Nu åtalas tre män i 20-årsåldern misstänkta för rån. De ska enligt åtalet ha stulit en mobiltelefon och 1700 kronor i kontanter från målsägaren. De ska i samband med rånet ha utdelat sparkar som träffat målsägarens kropp och huvud. De ska dessutom ha utdelat flera slag, varvid vissa med tillhygge i form av batong, kniv och knogjärn.

En av männen vidgår att det skett en misshandel. De andra två förnekar brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.