Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tre män och två kvinnor åtalas för mängder av stöldgods

Hemma hos en kvinna som för bara några månader sedan dömdes för en rad stölder hittade polisen vid ett nytt besök bland annat glasföremål från inbrott på både Orranäs och Pukebergs glasbruk.
Ett litet urval av det återfunna stöldgodset, däribland en rullstol och en studiebok från en flygskola.
Ett litet urval av det återfunna stöldgodset, däribland en rullstol och en studiebok från en flygskola.
Foto: Ur Polisens förundersökning/Montage

Den 39-åriga kvinnan i Nybro greps den 15 februari och har suttit häktad sedan dess.

Några dagar tidigare misstänks hon tillsammans med en 45-årig man ha brutit sig in hos Dörby-Hossmo pastorats församlingshem i Smedby och stulit datorer, instrument, högtalare med mera. De två åtalas för stöld på den punkten.

När husrannsakan gjordes i kvinnans bostad i Nybro fann polisen, precis som senast de hälsade på, rikligt med stöldgods. Däribland från församlingshemmet i Smedby liksom glasföremål från inbrott vid både Orranäs och Pukebergs glasbruk och glasföremål från en trädgård i Nybro. Polisen hittade också två rullstolar, stulna från länssjukhuset i Kalmar, samt verktyg stulna från olika byggplatser i Kalmar och Nybro. 39-åringen förnekar brott och säger sig ha hittat en del av glasföremålen i en container, andra grejer vill hon inte kännas vid och vet inte hur de hamnat i hennes bostad. Hon kan inte knytas till själva stölderna utan åtalas för häleri.

I den aktuella stämningsansökan åtalas fem personer som alla är bekanta med varandra, där missbruk är den röda tråden.

En 37-årig man åtalas för grov stöld. Den 13 februari greps han efter att ha brutit sig in på en flygskola på Flottiljvägen och stulit bland annat personliga föremål från elever på skolan till ett värde av runt 40 000 kronor. Även han sitter häktad i väntan på rättegång.

Sist ut att åtalas är ett par i Nybro, 38 och 27 år, som hade besök av polisen i samma veva som husrannsakan även genomfördes hos den 39-åriga kvinnan. Hos paret hittades föremål från församlingshemmet i Smedby och från inbrottet på flygskolan.

Läs mer