Annons

Tre vakter hjälptes åt att handfängsla man på krog – nu döms han

En man i 30-årsåldern har dömts för två fall av ringa narkotikabrott och ett fall av våldsamt motstånd.
Publicerad 21 oktober 2023
Kalmar tingsrätt
Kalmar tingsrättFoto: Agnes Aronsson

Mannen befann sig på en krog i Kalmar i september 2021 när han blev ombedd att lämna av ordningsvakterna. Mannen försökte då, enligt ordningsvakternas vittnesuppgifter, springa längre in i lokalen och gjorde sedan kraftigt motstånd genom att streta emot och kränga med kroppen. Ordningsvakterna har beskrivit hur mannen sedan har lagts ned på golvet och kunnat fängselbeläggas med stor svårighet genom att tre vakter gemensamt fick hjälpas åt, då mannen spände armarna under sig och stretade emot.

Mannen erkände i förhör det ringa narkotikabrottet som skedde i februari 2023, men förnekade motsvarande brott samt våldsamt motstånd i september 2021. Trots sitt nekande döms mannen för samtliga brott och ska betala 60 dagsböter om 50 kronor, vilket blir en total summa av 3000 kronor.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons