GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Triangelteaterns barngrupper tog publiken med storm

I november gick Triangelteaterns uppvisningsvecka av stapeln.
Publicerad 22 november 2021
"Teaterspökena" som hela veckan höll samman föreställningarna och bjöd på fartfylld show heter Amilia Angelöw, Iris Holmström Ståhl, Moa Eriksson, Celie Faxe Borgryd, Olle Irebring och Max Gummesson.
"Teaterspökena" som hela veckan höll samman föreställningarna och bjöd på fartfylld show heter Amilia Angelöw, Iris Holmström Ståhl, Moa Eriksson, Celie Faxe Borgryd, Olle Irebring och Max Gummesson.Foto: Pressbild

De var jublande barn och ungdomar som äntligen fick möta sin publik igen efter att under två år ha fått nöja sig med att filma sina föreställningar. Totalt deltog 12 olika barngrupper, fördelade på 2-3 grupper per kväll. De talangfulla barnen som deltog var i åldrarna 6-13 år och de var taggade till max för att visa upp sina pjäser.

Gycklarna Hanna Rudelius och Minna Nordin fixade många och långa repliker som gycklare i pjäsen Drottningens halsband.
Gycklarna Hanna Rudelius och Minna Nordin fixade många och långa repliker som gycklare i pjäsen Drottningens halsband.Foto: Pressbild

Före, mellan och efter pjäserna showade en grupp ungdomar i yngre tonåren. De skötte även presentationerna och gjorde detta med bravur. I kulisserna fanns även en del av föreningens gymnasieungdomar som hjälpte till med att sminka barnen och vara ledaren Mari Almljung behjälplig.

Anya Bishop och Thyra Kvamme som de skvallriga damerna Emelie och Irmelin lockade till flera glada skratt.
Anya Bishop och Thyra Kvamme som de skvallriga damerna Emelie och Irmelin lockade till flera glada skratt.Foto: Pressbild

Grupperna har träffats en gång i veckan vardera och jobbat med sina pjäser sedan september, vilket gav resultat. För publiken var minst sagt road av talangerna på scen.

Ingrid Irebring var den förnäma hovdamen Carmencita här tillsammans med den luriga gamla häxan Moa Almljung.
Ingrid Irebring var den förnäma hovdamen Carmencita här tillsammans med den luriga gamla häxan Moa Almljung.Foto: Pressbild
Vide Lindblad och Linnéa Olausson som Dracula och Draculina i pjäsen "Spökslottet"
Vide Lindblad och Linnéa Olausson som Dracula och Draculina i pjäsen "Spökslottet"Foto: Pressbild
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.